Online afspraak maken!

Vaccinaties

- Griepvaccinatie: Dit is een jaarlijkse vaccinatie in oktober of november. Deze vaccinatie wordt aanbevolen voor zwangere vrouwen in het tweede of derde trimester van hun zwangerschap, iedereen ouder dan 65 jaar, iedereen vanaf 6 maand met diabetes of een andere chronische ziekte of met een verminderde weerstand, alle personen die in een instelling verblijven, alle personen werkzaam in de gezondheidssector en alle personen die samenwonen met de bovengenoemde risicopersonen of die zorgen voor kinderen jonger dan 6 maanden. De griepvaccinatie moet u op voorhand met een voorschrift bij de apotheker gaan kopen.

- Basisvaccinatie van kinderen: De vaccins zijn gratis en voorradig in de praktijk. Gelieve hiervoor tijdig telefonisch een afspraak te maken en te vermelden dat u hiervoor komt. Zo kunnen we de voorraad controleren.

- Reisvaccinatie: Elke vaccinatie is mogelijk behalve het vaccin voor gele koorts. Sommige vaccins moeten een hele tijd voor vertrek worden gegeven, vraag dus tijdig advies. De vaccins zijn op voorschrift en moeten op voorhand bij de apotheker aangekocht worden.

- Tetanusvaccinatie: Een herhalingsvaccin tegen tetanus is elke 10 jaar nodig als u een basisvaccinatie heeft gehad. Momenteel wordt u bij elke herhalingsvaccinatie tegen tetanus  in één keer ook beschermd tegen difterie en kinkhoest. Het vaccin is gratis en voorradig op de praktijk. Gelieve hiervoor tijdig telefonisch een afspraak te maken en te vermelden dat u hiervoor komt. Zo kunnen we de voorraad controleren.

- Kinkhoest: Bescherming van uw pasgeboren/verwachte (klein)kind. Ouders en mensen die in nauw contact (zullen) komen met een pasgeboren baby worden geadviseerd zich te laten vaccineren tegen kinkhoest ter bescherming van de pasgeborene die nog onvoldoende immuniteit heeft opgebouwd. Het vaccin is gratis en voorradig op de praktijk. Gelieve hiervoor tijdig telefonisch een afspraak te maken en te vermelden dat u hiervoor komt. Zo kunnen we de voorraad controleren.

- Pneumokokkenvaccinatie voor volwassenen: Deze vaccinatie is aanbevolen voor volwassenen met chronisch hartlijden, chronisch longlijden, chronisch leverlijden, chronisch nierlijden, rokers, mensen met overmatig alcoholgebruik, gezonde personen van 65 jaar of ouder en volwassenen met een verhoogd risico op een pneumokokkeninfectie. Dit vaccin is op voorschrift en moet gekocht worden in de apotheek.